Am scris și anterior (» Notificări – Cine esti tu, doctore?) despre notificări. Revin cu un articol cu mai multe precizări.
Tastatura mea favorită (disponibilă și pe Android – SwiftKey Keyboard – Aplicații Android pe Google Play -, cât și pe iOS – SwiftKey Keyboard on the App Store) te obișnuiește să iei un mic răgaz când tastezi pe mobil. Pe măsură ce scrii porțiuni dintr-un cuvânt, tastatura, care arată ca în imaginea de mai jos, îți propune versiuni alternative ale textului pe care tocmai îl tastezi. Ei bine, e nevoie să iei scurte pauze în operația de tastare a cuvântului, ca să poți citi cele 3 variante propuse. Așa că procesul de tastare devine: a. Mai rapid (datorită predicțiilor). b. Mai puțin stresant și intens, că timpul de lectură te mai liniștește din haosul tastării pe fugă.
Am o mică problemă personală cu WhatsApp (WhatsApp). Este o aplicație foarte populară, dar disponibilă doar pe mobil (are și variantă de desktop, dar nu e aplicație dedicată, ci doar un tab în browser, ce trebuie deschis permanent, și logarea e dificilă, ai nevoie și de mobil). Problema (mea) cu aplicațiile care sunt strict pe mobil, și nu au și variantă desktop este dificultatea (poate e doar a mea) în a face lucrurile pe mobil. Clickul e mai dificil, ecranul mai mărunt, nu am scurtăturile de pe desktop, stocarea e limitată și greu de accesat (e mult mai greu să îmi organizez datele pe mobil), tastarea e mai dificilă. Dacă există aplicații care sunt disponibile doar pe mobil, voi încerca să caut alternative la acele aplicații.
O altă problemă sunt notificările de pe Desktop. Am setat să primesc cât mai puține notificări și întreruperi. Când apare un contact nou pe Skype nu sunt notificat. În browserul Chrome, am ales să nu primesc alerte desktop de la niciun web site. Diferite alte aplicații care au notificări, dacă stai un pic cu ele, și cauți cu atenție în setări, pot fi „îmblânzite”, și poți să ai un desktop cu notificări puține spre deloc.
Nu țin tot timpul deschis clientul de email și pagina de Facebook, îmi dau un pic de răgaz să nu fiu constant conectat.
În fine, există niște site-uri pe care apare constant conținut nou. În cazul meu, sursele de știri sunt HotNews.ro, și diferite feed-uri RSS pe care m-am abonat prin Digg Reader. Sfatul meu legat de asta este să aveți un număr redus de site-uri pe care să primiți notificări.
Câteva concluzii de final de articol (dacă îmi permiteți niște sfaturi în urma experienței personale):
- Luați în considerare să folosiți SwifKey pe mobil.
- Evitați aplicațiile de pe mobil, în favoarea celor de pe desktop, în măsura posibilităților (și eu folosesc WhatsApp, nu am variantă mai bună, mulțimea utilizatorilor lui mă obligă).
- Folosiți un agregator de știri, cum e Digg Reader pentru a vă abona la surse de știri.
- Nu verificați constant sau foarte frecvent clientul de eMail / Facebook / alte site-uri cu alerte.
Pe aceeași temă: BBC – Capital – Why open offices are bad for us.
Partajează pe WhatsAppOlivian Breda este Internet marketer din 2006, și lucrează în domeniu ca freelancer din 2009. Se ocupă de audituri de site-uri, atât pe partea de SEO (optimizare pentru motoarele de căutare), cât și legat de uzabilitate (experiența vizitatorilor pe site-uri). Face, de asemenea, implementări de site-uri pe platforma WordPress. Ca experiențe secundare, învață de multe lucruri, chiar dacă nu sunt în activitatea lui de bază – trimitere de newsletter-e, gestionare prezență pe rețele sociale, copywriting, organizare evenimente, training-uri. A urmat în liceu un profil informatic, o facultate de afaceri internaționale (ASE București) și un masterat în comunicare și relații publice (SNSPA București). Pe partea medicală a colaborat cu CisoDental.ro pentru realizarea site-ului și pentru promovare. Ulterior, pentru DeltaHospital.ro (în prezent, Ponderas Academic Hospital) s-a ocupat de partea de SEO și uzabilitate.