M-am culcat ieri si m-am trezit azi, ce bine!
Inca pe aceasta lume (cred!).
Sunt multi pe lumea asta dornici sa prezica dezastre, sa se joace cu cuvintele si cu emotiile oamenilor. Accepta ca dezastrele se intampla si ca in majoritatea lor covarsitoare nu sunt previzibile intr-un timp in care sa poti face ceva salvator. (O exceptie ar fi putut fi tsunami-ul din 2004). Te poti pregati pentru rau dar nu te poti sau nu merita sa iti petreci viata pentru „cel mai rau”. Pentru ca nu il cunosti, nu stii de unde vine si cum te poate lovi.
Asa ca propun ca energiile si resursele pe care le consumam pentru a face fata scenariului „cel mai rau” sa le folosim pentru a ne creea scenariul cel mai bun. Acesta din urma are sanse mai mari sa se realizeze decat credem noi de obicei, infinit mai mari decat „cel mai rau”.
Iar daca nu va fi sa iasa cel mai bun, va fi iesit doar un scenariu bun, ceea ce este oricum mult mai mult decat sa ne dam de ceasul mortii ca drobul de sare ar putea sa cada candva de pe soba.
Nicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice – Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.