Inainte de a-ti plange de mila!

Marile companii (in ceea ce priveste oferta lor adusa lumii) nu sunt mari pentru ca s-au nascut sa fie mari, ci pentru ca oamenii lor au facut sa fie asa. Ma rog, si pentru ca sefii acestor oameni i-au lasat sa se desfasoare si sa isi atinga potentialul.

Organizatiile furnizoare de servicii de sanatate functioneaza la fel. Exact la fel. Intrebarea este ce faci tu ca sa fii parte dintr-o astfel de organizatie minunata? Stim si noi: sistemul este defect. Ne incapatanam totusi sa ne mentinem intrebarea.

Esti un furnizor de standarde inalte? De practica, de etica, de colegialitate, de modernism, de pregatire… Sau esti un adept al practicilor mai putin virtuase ale colegilor si sefilor tai?

Astepti sa primesti considerand ca ti se cuvine sau te lupti sa convingi pentru a obtine ceea ce vrei?

Dai vina pe sistem sau te consideri parte din sistem? (Dupa exemplul: nu esti blocat in trafic, tu esti chiar trafic!) Ce ai facut in ultima saptamana pentru a avea un sistem mai bun?

Ce ti-ai dori sa raspunda angajatii tai la intrebarile de mai sus daca ar fi sa ai compania ta? Daca ai fi in locul sefului tau ti-ai face contract neconditionat pe viata?

Eu sper ca da!

 

Nicolae-Iordache Iordache (459 Posts)

Nicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice - Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.


Partajează pe WhatsApp

Un comentariu la „Inainte de a-ti plange de mila!”

Lasă un comentariu