Trei lucruri despre securitatea în mediul online, în urma problemei de securitate numită Heartbleed

Descriu mai jos trei lucruri despre securitatea în mediul online, în urma problemei de securitate numită Heartbleed (e chiar un pic medical termenul :) ), cu soluții.

1. În perioada anterioară, un algoritm considerat sigur a fost „spart” (detalii – Heartbleed Bug) și numeroase site-uri au probleme de securitate cu parolele. Citiți despre asta aici:

Asta înseamnă că multe site-uri pe care aveți conturi online au parolele vechi stocate în mod nesigur.

Vedeți o listă cu site-urile afectate aici:

2. Soluția e să aveți un sistem de management al parolelor și să vă schimbați parolele la site-urile importante pentru voi din lista celor de mai sus:

Eu folosesc pentru managementul parolelor LastPass.

3. Activați two factor authentification (vi se va cere să aveți control și asupra unui alt device, în afară de parolă, de obicei telefonul mobil, ca să puteți intra în cont) unde puteți:

Eu am activat pentru Gmail, Facebook, LinkedIn, LastPass, aplicația bancară (la ultima, în cazul emu, e obligatorie autentificarea prin doi pași).

13762970893_1c8a3711bf_z

Olivian Breda (147 Posts)

Olivian Breda este Internet marketer din 2006, și lucrează în domeniu ca freelancer din 2009. Se ocupă de audituri de site-uri, atât pe partea de SEO (optimizare pentru motoarele de căutare), cât și legat de uzabilitate (experiența vizitatorilor pe site-uri). Face, de asemenea, implementări de site-uri pe platforma WordPress. Ca experiențe secundare, învață de multe lucruri, chiar dacă nu sunt în activitatea lui de bază – trimitere de newsletter-e, gestionare prezență pe rețele sociale, copywriting, organizare evenimente, training-uri. A urmat în liceu un profil informatic, o facultate de afaceri internaționale (ASE București) și un masterat în comunicare și relații publice (SNSPA București). Pe partea medicală a colaborat cu CisoDental.ro pentru realizarea site-ului și pentru promovare. Ulterior, pentru DeltaHospital.ro (în prezent, Ponderas Academic Hospital) s-a ocupat de partea de SEO și uzabilitate.


Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu