Se mai intampla si in Romania

Imaginati-va un mic orasel de provincie pe care probabil ca 85% din cetatenii patriei nici nu stiu sa-l arate cu degetul pe harta.

Imaginati-va ca acolo este un spital cu peste 400 de paturi.

Imaginati-va ca cheltuielile cu salariile in acel spital sunt sub 50% in vreme ce media nationala este undeva la 70%. Si asta fara sa fi externalizat toate serviciile.

Imaginati-va ca acest spital este dotat, utilat, igienizat la un nivel superior multor spitale judetene din Romania prin grija managementului de a atrage si folosi corect fonduri europene.

Imaginati-va ca acest spital isi trimite periodic, din surse proprii, medicii la stagii de pregatire in strainatate.

Imaginati-va o comunitate locala care asigura cazare pentru medicii stramutati in oras la 100 de lei lunar chiria.

Imaginati-va ca protipendada feminina din acel oras prefera sa nasca in acel spital in loc de spitalul judetean, cel mai apropiat centru universitar sau AKH.

Imaginati-va ca farmacistul clinician al acelui spital e preocupat de promovarea medicilor tineri si talentati din oras ca acestia sa prinda radacini acolo si sa se simta mandri de realizarile lor.

Aproape ca nu vreau sa spun numele lui de teama ca va veni cineva sa-mi spulbere „visul”. Am aflat toate acestea dintr-o singura sursa. Apoi am vizitat web-site-ul institutiei. Cred ca este in top 3 situri de spitale publice din Romania.

E vorba de Spitalul Municipal de Urgenta Moinesti.

Daca esti tanar medic poate ca merita sa te uiti si aici.

Oricum, cu riscul de a ma fi dezamagit, va rog: spuneti-mi ca nu este deloc asa. Ca totul e gri, trist si respingator ca o zi ploioasa de Noiembrie.

Spitalul Municipal de Urgenta Moinesti. Sursa: website-ul spitalului.

Multumesc lui Paul Andreianu ca mi-a indreptat privirea intr-acolo.

 

Nicolae-Iordache Iordache (456 Posts)

Nicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice - Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.


Partajează pe WhatsApp

2 comentarii la „Se mai intampla si in Romania”

Lasă un comentariu