RePrezintă! – De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate

Un moment dulce!

Așteptat de mai bine de un an și jumătate.

coperta_carte_052015_01Am trimis la tehnoredactat ultimul paragraf, cuvânt, virgulă sau diacritică. De ieri a intrat în tipar coperta (alături coperta 1 de curiozitate).Este un sentiment plăcut mai ales în familia mea care a suportat cu greu toate absențele, amânările și schimbările mele de dispoziție prilejuite de progresul către mica opera.

Ce aduce nou în peisaj cea de 100’000a lucrare despre vorbit în public? Trei lucruri:

  1. Se referă la prezentări în sfera sănătății. Cu foarte mici excepții toate referințele, anecdotele, filmele prezentate în aceasta carte au legătură cu discursul despre sănătate ca să-ți facă mai ușoară înțelegerea și alegerea căii pe care ai vrea să o iei în aceasta privință.
  2. Pune discursul public (riscant și curajos de altfel) în contextul exclusiv al unei schimbări sugerate publicului. Dacă nu ne este tuturor clar cum am putea deveni împreună mai buni, mai bine o lăsăm baltă.
  3. Recunoaște că pregătirea este una dintre cheile succesului unui discurs dar separă chirurgical pregătirea în interesul publicului de pregătirea narcisistului care a pus mana pe microfon. Cartea oferă scurtături importante pentru a face cea mai bună prezentare care să schimbe ceva în contextul resurselor care pot fi alocate.

Cum este scrisă? Dacă ai citit Cine ești tu, doctore? probabil că o vei simți ca pe o continuarea a acesteia.

  1. Același ritm alert dat de dialogul autorului cu tine sau conștiința ta.
  2. O seamă de anecdote și experiențe ale autorului relevante în contextul descris.
  3. De data asta nu mai invităm cititorii să citească alte cărți, însă îi invităm să privească cu un ochi critic o seamă de prezentări din sfera sănătății. Cititorul erudit va percepe parcurgerea cărții mai degrabă ca pe o experiență, ca pe un training, decât ca pe o simplă lectură.

Revenim cu alte aspecte relevante pe măsura ce acestea apar.

Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu