Relatia cu pacientele vazuta de un ginecolog

Tot la Zilele Medicale Prahovene am intalnit un ginecolog (doamna) care profeseaza intr-unul dintre orasele colinare ale judetului. Este tanara si mi-a vorbit cu multa pasiune despre ceea ce face. Citez cate ceva din memorie:

  • „Toate pacientele imi recomanda alte si alte paciente.”
  • „Eu nu le iau banii pentru ca ma uit un minut- sau doua pe un set de analize sau daca au una doua intrebari de pus. Chiar daca pierd putin timp castig foarte mult dupa aceea. Nu pot sa am o imagine de avar. „
  • „M-am dus la Brasov ca sa fac ecografie morfo-fetala si gravidele mi-au „cerut” sa asist la nasterile lor, acum trebuie sa merg si acolo la nasteri.”
  • „Eu le rog sa imi puna toate intrebarile pe care le au.”
  • „Nu stiu ce le fac si ce le spun de le place asa mult. Pur si simplu le place cum le tratez.”

Gaseste cineva o relatie de tip cauza-efect?

Nicolae-Iordache Iordache (462 Posts)

Nicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice - Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.


Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu