Poveste de la o prietenă, medic ginecolog în Franța.
A născut și în Romania și în Franța.
A născut mai întâi în Romania doi copii pe când era rezident și apoi specialist ginecolog. A urmat sfatul colegilor și a tot ceea ce predica mai de valoare clinica universitară în care își desfășura atunci activitatea. A crezut că este mai bine așa și a făcut de fiecare dată cezariană. A treia sarcină a găsit-o în Franța unde lucra tot ca ginecolog. Ajunsese să se convingă de faptul că hrănise chiar și cu propriul trup o prejudecată proastă. Oricum nu ar fi avut de ales; sistemul de acolo nu-i permitea chiar medic fiind cezariană la cerere. Așa că a născut natural! Chiar și după doua cezariene. A spus că întâlnirea cu cel de-al treilea copil a fost cel mai fericit moment al vieții ei.
Câte astfel de momente nu sunt pierdute din diferite prejudecăți fie ale pacientelor fie alimentate de ginecologi. Și ar mai fi și câteva discuții de purtat aici.
Poate că dacă ești ginecolog sau dacă consiliezi femei gravide ți-ai putea găsi o cauză frumoasă din a îmbrățișa și promova întoarcerea la natural.
Oricum, priviți acest articol ca fiind totuși scris de un bărbat (purtător de cromozom Y am vrut să spun).
Partajează pe WhatsAppNicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice – Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.