Lumea in care lucrurile nu mai sunt exact ce par a fi

Balerină care face magie sau mag care face balet? Privește clipul de mai jos:

Poate că, unicitatea ta, lovitura ta de măiestrie nu stă doar în profunzimea specializării sau subspecializării tale ci in confortul de a lucra la marginea, la limita interdisciplinară a acesteia.

Partajează pe WhatsApp

3 comentarii la „Lumea in care lucrurile nu mai sunt exact ce par a fi”

 1. Depinde de rezultat: medicina ca arta (balet) sau medicina pentru popor.(numar de circ). Una e sa performezi la Opera de Stat si alta la Circul de Stat.

  Răspunde
  • Mihaela, sper ca iti inteleg punctul de vedere. Cred ca si articolul si comentariul ce i-a urmat imbratiseaza niste pozitii usor exagerate pentru a scoate in evidenta o idee. Recunosc ca baletul este elitist, dar refuz sa minimizez rolul circului. Daca ai avea 5-10 ani ai vedea lucrurile altfel. Si cred ca este important ca societatea sa ii serveasca si pe acesti consumatori de circ. In plus circul poate fi mai bun sau mai prost. Ca si baletul de buna seama. Nu stiu atat de bine dar cred ca un circar bun munceste la fel de mult ca si un artist al baletului.
   Si de ce medicina poate fi de mai multe feluri, arta sau pentru popor?

   Răspunde
 2. Medicina este de un singur fel: medicina ca arta, iar arta nu este recunoscuta si apreciata intotdeauna. Medicii o pot practica fie ca profesionisti/artisti (vocational, punand mai presus de orice, cu orice risc, interesul pacientului) sau ca amatori/”circari” (mercantil, pentru imagine, manipuland pacientul, inafara abilitatilor).
  Nu contest munca bine facuta, munca tratata la nivel de arta in orice domeniu, inclusiv al circului. Sunt pentru lucru facut temeinic, dupa toate regulile si cred ca daca fiecare din noi s-ar stadui acolo unde este, fara spectacol, sa-si faca treaba, multe s-ar schimba.

  Răspunde

Lasă un comentariu