Cei care calatoresc frecvent cu avionul cunosc si sunt deja plictisiti de instructajul de siguranta in timpul zborului de dinainte de decolare.
Mai intai era un instructaj facut de echipaj in care membrii acestuia mimau ca niste maimutoi plictisiti acelasi scenariu pe acelasi text (doar limba diferea de la o companie la alta). Pentru pasager se mai schimba ceva in functie doar daca nimerea in alt model de avion. Cateva zboruri si nimeni nu mai baga in seama nici instructajul si nici echipajul. Chiar daca mergeai cu avioane ale mai multor companii de aviatie totul era identic.
Apoi, odata cu aparitia ecranelor video in avion echipajele au incetat a se maimutari si a fost rulat un film de animatie cu instructiunile de zbor; cam acelasi la toate companiile. Rezultatul, echipajul a scapat de o sarcina ingrata si a avut mai mult timp pentru altele sau a permis decolarea mai rapida. Cu instructajul… ramane cum am stabilit. Plicticos si de nebagat in seama.
Recent am mers cu avionul companiei TAP Portugal. Si ei au recurs la solutia video insa, spre deosebire de alte companii (cu care am zburat in ultima vreme) au ales sa faca un altfel de film. Cu pasageri in roluri principale intr-un avion de carton. Practic nu mi-am dezlipit ochii de pe ecran. Era un film cu oameni (normali) si jucarii mari de plus care faceau tot felul de scene amuzante care te faceau sa zambesti si curios sa privesti pana la capat.
Fireste ca daca zbori des doar cu TAP, nu este o mare schimbare dar pentru oameni ca mine a fost.
Ai video aici! 3 minute. Sau poti lua avionul spre Lisabona si il veti vedea de doua ori plus o capitala bonus!
Acum gandeste-te daca rutinele tale zilnice nu poti fi regandite. Mai creativ.
Intrebare: Pe care dintre rutinele tale de zi cu zi (si ale pacientilor tai) le poti face diferit?
Partajează pe WhatsAppNicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice – Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.