Cum va fi 2013 mai bun decat 2012?

Iti doresc din suflet ca 2013 sa va fie mai bun decat 2012, chiar si in conditiile in care 2012 poate ca a fost, pentru tine, un an exceptional. Am sa dedic o serie de postari legate de modul in care te pregatesti in vederea unui an mai bun.

Anul viitor poate fi mai bun pentru ca asa se intampla: poate noua lege a sanatatii te gaseste in tabara castigatorilor, poate ca esti recrutat de un angajator foarte bun care te propulseaza mai mult decat ti-ai fi imaginat, poate ca vei descoperi iubirea sau relatia vietii tale sau poate ca o sa castigi la Loto (cu toate ca si pentru asta iti trebuie un bilet de loterie valabil). Lucruri in afara controlului sau influentei noastre se intampla la tot pasul si ne influenteaza sau poate chiar controleaza viata. Nu despre aste vreau sa discutam.

Vreau sa te gandesti ceea ce poti face tu acum si ce vei face decursul anului viitor pentru ca sa poti spune ca as fost un an bun si asta datorita tie si nu intamplarii.

Pentru moment incepe cu un exercitiu de viziune. Cum ar arata un 2013 mai bun? Ce ar trebui sa se intample ca sa poti spune ca a fost un an bun. Sarbatorile de iarna sunt un bun pretext pentru astfel de exercitii de imaginatie. Nu sunt adeptul ideii ca trebuie sa visezi frumos si lucrurile se vor intampla ca in visul tau dar sunt adeptul ideii ca trebuie sa visezi frumos si apoi sa mai si faci ceva ca sa ti se implineasca visul. Si poti avea sansa sa ti se implineasca. Sau poti avea un insucces care te va intari, iti va oferi lectiile lui si tu vei fi devenit mai bun. Fereste-te de oamenii care nu au niciun esec.

Si daca nu esti inca foarte deslusit cum ar putea arata un astfel de exercitiu de imaginatie iti dau cateva repere. Gandeste-te la urmatoarele directii:

  • Cum vei fi devenit tu semnificativ mai bun profesional untr-un an comparativ cu momentul de fata?
  • Cum vei fi tu mult mai (bine) cunoscut in mediile tale de interes fata de cum esti acum?
  • Ce trebuie sa se intample in viata ta personala ca tu sa fi devenit mai bun, mai implinit sau mai fericit?

Poti continua sirul de intrebari insa eu sunt adeptul lucrurilor simple. Ia o bucata de hartie si scrie tot ce iti trece prin minte ca raspuns la aceste intrebari. Prioritizeaza, selecteaza doar cateva dintre raspunsurile care au intr-adevar un impact serios si incepe sa-ti imaginezi cum le vei pune in practica. Ele ar putea fi harta ta catre un n2013 mai bun.

(va urma)

Nicolae-Iordache Iordache (462 Posts)

Nicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice - Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.


Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu