Un chirurg din Ploiesti si cat valoreaza brandul lui?

Am fost la sfarsitul saptamanii trecute la Zilele Medicale Prahovene dupa o absenta de 14 ani. A fost interesant sa  ma intalnesc cu fosti colegi de facultate si cu medici cu care aveam candva o relatie mai speciala.

Intre acestia m-am intalnit cu un chirurg care la vremea cand eu ma plimbam mai des prin lumea medicala prahoveana era director de spital judetean. De domnia sa ma leaga si un episod mai trist al vietii mele; el mi-a comunicat ca nu mai avea ce sa-i faca chirurgical tatalui meu care avea multiple metastaze in abdomen. A fost bland si corect in abordare intr-o vreme cand eu eram student si imi duceam zilele mai greu prin tranzitia lui Iliescu catre capitalismul cu fata umana.

L-am intrebat ce mai face (nu mai stiam nimic despre domnia sa) si mi-a spus cu un amestec de nostalgie si gust amar ca dupa ce a iesit la pensie a trebuit sa paraseasca spitalul. Dar ca in continuare opereaza cu succes intr-un spital municipal din Prahova care ii apreciaza inca serviciile. Mi-am permis sa fiu putin indiscret si sa-l intreb cati ani are. Mi-a spus ca 74. Si ca chiar daca are atatia ani opereaza la fel ca acum 10 sau 20 de ani.

M-am bucurat atat pentru el cat si pentru pacientii lui.

Cat valoreaza brandul lui? Inca 10 ani de activitate dupa ce a iesit la pensie (and still counting!).

O buna reputatie te poate tine in priza dincolo de anii cand multi te vad tras la depou. Probabil va fi din ce in ce mai important pe viitor sa mai ramai in priza intrucat costurile cu viata si sanatatea vor fi tot mai mari iar pensiile cu siguranta nu vor fi capabile sa acopere mai nimic din acestea.

Pe viitor promit sa iau in discutie si felul in care medicii sunt „trasi la depou” pemtru ca este si aici o discutie interesanta de facut.

Nicolae-Iordache Iordache (462 Posts)

Nicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice - Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.


Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu