O carte frumoasa pentru persoanele cu diabet

„Controleaza-ti diabetul” – Ghid pentru persoanele cu diabet

Mi-a cazut in mana aceasta carte publicata in cadrul unui proiect initiat de Asociatia Romana de Educatie in Diabet. Este o carte conceputa, redactata si scrisa frumos. Chiar daca pare a fi mai degraba adresata unui public cu un nivel de educatie peste medie, consider ca mi-ar prinde bine sa am o astfel de resursa in cazul in care as descoperi ca eu sau un apropiat sufera de aceasta afectiune. Nu stiu cum poate fi procurata cartea, probabil ca cei de la ARED pot da relatii.

Am remarcat ca la redactarea acestei carti au participat si o seama de asistente medicale din diverse spitale ceea ce mi se pare un bun exemplu de implicare si imputernicire a personalului sa lucreze la limita de sus a competentelor si capabilitatilor. Am apreciat si cele cateva povesti de succes ale unor oameni care au invatat cum sa se bucure de viata avand diabet.

Cred ca un medic de familie sau diabetolog poate sa-si ajute pacientii facilitandu-le accesul la aceasta informatie, sau se poate inspira pentru a oferi recomandari sau sa faca o informare online suficient de creativa si obiectiva etc.

banner-educatie-diabet

Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu