Alege ceva semnificativ si usor de numarat si incepe numaratoarea

Am fost in weekend la o cabana unde intre altele era si un stepper. Cei trei copii care erau cu noi (opt ani cel mai mare) au inceput sa se „antreneze” cu randul la acel aparat. Mi s-a parut suspect zorul cu care ei se ingesuiau sa faca sport. In cele din urma am aflat care era secretul. Ii fascina contorul, le placea sa ajunga la un numar cat mai mare, cat mai repede.

Acelasi lucru se va intampla si cu activitatea ta profesionala daca vei gasi masuri potrivite, cu semnificatie si usor de cuantificat: te va fascina sa te „lupti”cu numerele. Iata cateva exemple: numarul de cazuri rezolvate, numarul sau procentul pacientilor care au revenit pentru alte probleme, numarul pacientilor care au dat referinte, procentul de nasteri pe cale naturala, procentul mamelor care alapteaza la o luna de la nastere, procentul pacientilor care revin la control, procentul consultatiilor care au inceput la ora programata, procentul pacientilor care s-au prezentat la programare (sau la timp), marja de profit… Voi stiti mai bine ce este relevant pentru voi.

Si in final as dori totusi sa amintesc de un poster care se spune ca atarna deasupra biroului lui Einstein: „nu tot ce conteaza poate fi masurat si nu tot ce poate fi masurat conteaza„.

Nicolae-Iordache Iordache (459 Posts)

Nicolae-Iordache IORDACHE este deopotrivă consultant, trainer și coach, vorbitor și autor. Absolvent al Facultății de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila” din București în 1995, și-a completat studiile cu un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, SUA & CEU Budapesta, absolvit în 2002. Nu a practicat medicina niciodată, însă pe întregul parcurs al carierei a fost foarte aproape de medici. Și-a început activitatea profesională la Service Civil International – România -, însă cea mai mare parte a carierei și-a desfășurat-o în diferite funcțiuni de management domestice și internaționale a două companii farmaceutice - Richter Gedeon și Novartis. A publicat cărțile Cine ești tu, doctore?, primul ghid românesc pentru construcția brandului de doctor publicat în 2013 împreună cu Olivian Breda, si RePrezintă!-De ce și cum să îmbrățișezi discursul schimbării în sănătate. Pe lângă acestea, el mai îngrijește și blogul www.cetd.ro, dedicat educației non-curriculare pentru medici.


Partajează pe WhatsApp

Un comentariu la „Alege ceva semnificativ si usor de numarat si incepe numaratoarea”

  1. De văzut și asta:

    Anew study by a pair of researchers at the University of Chicago and the Korea Business School shows that this approach has some benefits. Focusing on goals fires up your intentions to engage in the activities that will help you achieve those goals. But there’s a major downside. Stay focused on your goals and you spoil your experience of the activities you’ll need to pursue. In turn, that makes it far more likely that you’ll drop out early and fail to achieve the very goals that you’re so focused on. (sursa – How Goals and Good Intentions Can Hold Us Back – 99U).

    Sau articolul ăsta, pe tema motivație extrinsecă-intrinsecă: Intrinsic Motivation – A Case Study in Nursery

    Autorul comicsurilor cu Dilbert a scris o carte pe tema asta: Scott Adams Blog: Goals vs. Systems 11/18/2013

    Răspunde

Lasă un comentariu